Изчезналите под връх Ботев момчета - Виктор, Христо и Веселин, смятат, че клетките на изключените им телефони не били проследени, защото за това трябвало прокурорско разрешение. Това заявиха самите младежи в предаването „120 минути” на bTV.

Тримата казват, че на три пъти видели хеликоптерите да минават над главите им. Махали с ръце, едното момче си свалило блузата и я развяло, но спасителите не ги забелязали. На два пъти делтапланери кръжали над тях.

Това обаче им дало допълнителни сили да продължат. Гледахме да се подкрепяме, да не се отчайваме, да се държим един за друг, споделиха момчетата. Описаха случилото се като ад, а единият от тях каза, че душата му е останала горе в планината. Младежите споделиха, че едва ли скоро ще предприемат подобен преход.

Майката на едно от момчетата - Дарина Димитрова заяви, че ще отмине с мълчание обсъжданата тема кой ще плати спасителната акция на тримата. Само каза, че не пожелава на никого да преживее това, което е изстрадала тя и близките на другите две момчета.

„Ако България е моята майка, защо тя трябва да се отнася към мен като мащеха? Аз давам всичко от себе си, а държавата иска да платя за живота на сина си“, заяви жената.

Разказа на момчетата вижте във видеото!