Няма да има увеличение на данъците и основната тема в програмата на ГЕРБ са доходите и заетостта. Такъв преглед на приоритетите направи водачът на листата на ПП ГЕРБ за Област Габрово Томислав Дончев по време на среща с представителите на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Дончев заяви, че е поканил тристранния съвет, защото искат да чуят мнението на хората и посочи, че ГЕРБ ще полага усилия, за да стимулира икономиката, постигане на по-висок растеж и ръст на доходите и заетостта. Делян Добрев, който води листата на ГЕРБ в Хасково и Перник допълни, че излизане от икономическата стагнация може да стане, чрез подкрепа на малките и средни предприятия, програми за енергийна ефективност и повече инвестиции”.

Той беше категоричен, че всичко друго, което се говори в публичното пространство по отношение на доходите са лъжливи твърдения. Добрев изрази мнението, че с потребление не може да се стимулира икономиката, както предлагат политическите опоненти на ГЕРБ.

Водачът на листа в Перник и Хасково коментира още, че малките и средни предприятия ще бъдат стимулирани с 3 млрд. лв. до 2020 г., отпуснати от ЕС. ,,От нас може да очаквате пълна предвидимост в данъчната ни политика. Не е сега момента в България да се преразглежда осигурителната тежест”, допълни Владислав Горанов.
Представителите на тристранния съвет поискаха повече стимули към бизнеса и да се помисли за създаването на гаранционен фонд, защото фирмите не могат да съфинансират проектите си. Те се оплакаха и от административните срокове, регулативните и регистрационни режими, които са им в тежест.

От бранша изразиха подкрепа за идеята, залегнала в програмата на ГЕРБ за връщане на ДДС на фирмите до 7 дни, запазването на валутния борд и мерките към експортноориентираните фирми. Според тях е добра идея разделянето на министерството на икономиката, енергетиката и туризма на две министерства, тъй като дава възможност да се обърне повече внимание на икономиката.

Дончев отново посочи, че признават допуснатите грешки по време на управлението си и са „достатъчно силни да признаем, че не бяхме съвършени.” ,,Ще предложим всички регулативни и регистрационни режими да бъдат намалени", обяви той и допълни, че водещи приоритети за ГЕРБ ще останат здравеопазването, образованието, инфраструктурата и електронното управление.

Представителите на Националния съвет за тристранно сътрудничество и кандидатите за депутати се съгласиха, че ще продължат срещите и диалога, защото са много важни за всяка страна.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!