"Изправи се! Мутри вън!" (ИСМВ) няма да подкрепи правителство, излъчено от БСП, обяви пред журналисти Мая Манолова преди началото на заседанието на комисията за ревизия, съобщава БТА.

Утре президентът връчва проучвателен мандат на "Има такъв народ", като от партията на Слави Трифонов обявиха, че ще го върнат и така Румен Радев може да даде шанс на някоя от останалите по-малки партии в парламента. Първа в списъка е БСП, която е трета сила.

По думите ѝ това няма да е правителство на промяната, какъвто е бил вотът на българските граждани на провелите се парламентарни избори.

Тя настоя парламентът да спре да се занимава само с партийни теми, защото по думите ѝ хората искат решаване на техните проблеми сега и веднага.

Бившият омбудсман даде пример със Закона за личната помощ, преизчисляване на пенсиите за възрастните хора и подкрепата за малкия бизнес и предложението на ИСМВ за намаляване на депутатските заплати.

Манолова заяви, че ще настояват още тази седмица парламентът да изслуша представителите на КЕВР – във връзка с поисканото от дружествата повишаването цената на парното и тока.