Изключително интензивен е трафикът в района на ГКПП "Дунав мост" през Русе, съобщиха от граничния пункт. Опашката от камиони достига до 20 км в посока Румъния.

Наши зрители сигнализираха, че не може да се влезе или излезе от града и от околните населени места.

"Живеещите стоят с часове блокирани. От румънска страна обработването на документите е много бавно, което води до образуването на опашки в целия град", казват наши читатели.  

Изключително интензивен е трафикът и на леки автомобили. Основна част от тях са румънски туристи, които се прибират от почивка в Гърция. За да достигнат граничния пункт, румънските шофьори на леки автомобили преминават по международния булевард "България", както и през града, използвайки булевард "Тутракан". По тази причина по-рано през деня са се образували огромни опашки по двата булеварда.

От граничния пункт информираха, че средно около 3000 автомобила преминават в едната посока на денонощие през последната седмица. Очаква се днес броят им да надхвърли 5000 коли.

От граничния пункт коментираха още, че се очаква утре отново интензивен трафик на автомобили с румънски туристи на влизане в България.