Очакваме победа на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова още на първи тур. Това обяви журналистът Анна Заркова, която е част от инициативния комитет, издигнал двойката.

"Залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партиите и партийците, а между клиентелата на корупцията и нейните противници. Победата е предизвестена", уточни Заркова.

Съпредседателите на комитета внесоха днес в ЦИК подписката за регистрация на двамата кандидати. Събрани са над 4200 подписа.

Нашите кандидати ще водят положителна кампания, без компромати, но при нападки ще трябва да отвръщат, заяви психиатърът Цветеслава Гълъбова.

"Всички знаем, че България повече от всякога има нужда от стабилност освен това аз смятам, че имаме нужда от хуманен президент и хуманност в българското пространство изобщо", подчерта диригентът Йордан Камдажлов.

12 октомври е крайният срок, в който партиите и коалициите могат да регистрират кандидатпрезидентските си двойки и да предадат подписките, които са събрали.

На 15 октомври официално ще бъде открита предизборната кампания за изборите "2 в 1".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!