Мая Манолова представи инициативния комитет, който стои зад издигането й за кмет на столицата. Тя даде заявка за промяна в начина на управлението на града.

Никола Вапцаров е председателят на Инициативния комитет. Той е познат от протестите срещу строителството на небостъргача "Златен век" в столицата.

Членовете на инициативния комитат до момента са 65 души. В него влизат познати имена от шоубизнеса у нас като актьорът Веселин Плачков, певецът Криско, певиците Марияна Попова, Анелия, Кристина Димитрова, както и режисьорите Борис Панкин и Максим Генчев. 

Снимка: Ладислав Цветков

В инициативния кометет са и хора от НДСВ като проф. Атанас Щерев, Олимпи Кътев и Минчо Христов. 

Снимка: Ладислав Цветков

Жени от инициативата "Системата ни убива", медицинската сестра Мая Илиева, Деница Димитрова също са в инициативния комитет. 

Снимка: Ладислав Цветков

На събитието присъства и съпругът на Мая Манолова, бившият министър на отбраната и депутат от левицата - Ангел Найденов.

„София е мръсна, непочистена и диша много трудно. София е презастроена. София трудно се придвижва. София е ограбвана, несигурна и обвита от пипалата на корупцията. В София само акулите се чувстват в свои води, затова виждаме и техните перки по центъра на града ни. Вина имат всички партийни централи, които участват в разграбването на града със своето мълчание. Но основната вина я носи партия ГЕРБ, която управлява в схеми столицата вече 14 години”, категорична беше Манолова.

Снимка: Ладислав Цветков

Всички знаем, че има формална власт в града, а нещата ги решава друг, отбеляза Манолова и посочи, че София няма кмет, а само изпълнителен директор, чиято работа е да изпълнява решенията на един много солиден приятелски кръг.

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман вчера, за да влезе в кметската надпревара в София. Днес парламентът прие оставката й, а постът се поема от заместника й Диана Ковачева.