50-годишеният Димитър Бакалски скочи от седмия етаж при пожар в София, а възрастна жена и момче бяха спасени. Огънят обхвана апартамент в блок 17 на столичния булевард „Братя Бъкстон”.

Огънят избухва в апартамента на семейство Бакалски в късния следобед и за секунди се извисява на четири метра височина.

"И видях как пламъците се разпростират навсякъде. Първоначално са стигали точно до клоните на дърветата. И е било нещо страшно”, разказва съседката Мария.

„Гръмна бутилка, ама не мога да ви кажа, сега тука коментираха, че е умишлено, ама друго не мога да ви кажа. Ние сме съседи, апартамент до апартамент”, добави Георги Илиев.

Когато избухва пожара 50-годишният Димитър скача от балкона и загива.

„Жената, която е живяла вътре се е развела с мъжа си. Станали са кавги и той, за да й отмъсти е запалил апартамента. И вътре не знам дали вътре са би и внучето и бабата. И са ги изкарали с линейка”, допълва Мария.

През последните години семейството има проблеми, разказват съседите. Димитър правел чудесни камини, но в кризата останал без препитание и преживял болезнено развода с жена си.

Пет пожарни гасиха огъня в блок 17, но от полицията не коментират версии.

„При такива трагични инциденти първата дума и основната имат разследващите, това са хората от полицията”, заяви Николай Николов от МВР.

Разследващите тепърва ще изясняват дали майсторът на камини е скочил от седмия етаж, за да се спаси от огъня или е планирал да сложи край на живота си, след като запали дома на бившата си съпруга.