Разследващият журналист Христо Грозев, който беше обявен за издирване от Русия, беше изслушан от депутатите от комисията за контрол на спецслужбите. Той се включи дистанционно в заседанието на комисията. 

В този момент нямам официална информация по каква причина съм обявен за национално издирване, каза Грозев в началото. Смята, че е рисковано да се завърне в България.

Според разследващия журналист страната ни е все още е от изключителен интерес на руското разузнаване.

Пред депутатите той разкри още, че има информация за български разследващи, които укриват данни от международните служби за руско участие във взривове във военни заводи в България. В контакт е със службите и по стари свои разследвания, но значителен резултат по тях в българската прокуратура  нямало.

От „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ поискаха парламентът да приеме решение, с което и прокуратурата да бъде задължена да отчете свършеното по сигналите на Грозев.

Във връзка с казуса с издирването на Грозев от Русия външното ни министерство извика руската посланичка Елеонора Митрофанова на разговор. А служебното правителство все още очаква отговор на официално запитване какви са причините Кремъл да обяви Грозев за издирване.