Възможно ли е да получите 33 глоби за шофиране без винетка, а да сте си купили такава? Оказва се - да. За куриоза сигнализира шофьор до bTV, а причината е софтуерен проблем в ТОЛ системата.

Архитект Милан Рашевски често пътува извън София. Редовно си купува годишна винетка, но изненадващо започват да валят глоби за липсата на такава. Получава 33 на обща стойност 10 230 лв.

„Карах с абсолютно чиста съвест около 3 месеца, като в последствие проверих, че в интернет страницата на БГ ТОЛ има технически проблем“, сподели той.

Опитваме се заедно да му купим винетка онлайн. Натъкваме се на странен софтуерен проблем. Тъй като е живял в чужбина, когато въведе имейла си, автоматично се променя полето на държавата, в която е регистриран автомобилът.

Снимка: Редакторски екип

Попитахме за случая председателя на „Агенция пътна инфраструктура“ Иво Иванов, който обясни, че ще бъде направена проверка.

Иванов добави, че много водачи не получават известие за нарушения, тъй като трябва да предоставят телефон или имейл за връзка.

Иво Иванов, председател на АПИ
Снимка: Редакторски екип

„Тогава недоволството беше, че крайният потребител не иска да си оставя личните данни“, обясни председателят на АПИ. Арх. Рашевски съди агенцията и има спечелено дело. Предстои му процес и за всяка една от останалите над 30 глоби.