Прокуратурата във Видин повдига обвинения срещу мъж, гласувал няколко пъти и член на секция, който го е допуснал. Понастоящем представителят на секцията е обявен за издирване за предявяване на постановление за привличането му в качеството на обвиняем.

Другият мъж е с наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лева, съобщават от прокуратурата във Видин.

Свидетел на това как едни и същи хора гласуват по няколко пъти върху предварително подготвени бюлетини става Кольо Петров, който е част от секционната комисия. Той снима сцената с телефон и опитва да ги спре.

След преброяването на бюлетините в изборното помещение нахлуват петима мъже и се нахвърлят върху него с юмруци. Никой не се намесва. По-късно идва полиция.

Един от сочените за извършител на побоя е бил кандидат за общински съветник в проведените местни избори, уточняват от прокуратурата. С оглед разпоредбите на Изборния кодекс той се явява лице, което се ползва с имунитет срещу наказателно преследване.

Делата срещу лица с имунитет са подсъдни като първа инстанция на Софийски градски съд. В тази връзка Районна прокуратура – Видин изпрати събраните материали по делото на Софийска градска прокуратура, която е компетентна да се произнесе, уточняват от обвинението.