В рамките на 10 дни ГЕРБ ще изготвят и предложат на ПП-ДБ коалиционно споразумение, което "ще е с хоризонт 3 години". Ще направят и оценка на министрите.

„Ако темата за МВнР продължи да стои, от сега ви казвам – отиваме на предсрочни избори“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Внимателно прочетох техния меморандум. Понеже сме отговорна партия, повече в такива сглобки, недоизказани, няма да участваме. В рамките на 10 дни, може и по-малко, ще изготвим едно коалиционно споразумение“, каза Борисов.

ГЕРБ ще предложат броят на министрите да бъде пропорционален на парламентарното представителство с ясно носене на отговорност от политическите сили, които ги номинират.

"Ще се мъчим нашият документ да е съвършен и точен и тогава ще го предоставим на колегите за обсъждане", допълни той.  

“Никой не ни е забил датата 6 март. Денков си дава оставката, но както каза Христо Иванов - до април имаме време. След това обсъждаме с ПП. Крайният срок за разбирателство е два месеца преди евроизборите”, обясни Бойко Борисов.

“Помолил съм Габриел в последната графа на оценката на министрите да има и отчет. Милена Стойчева - 46 нощувки в чужбина, Кирил Вътев - 24, Иванка Шалапатова - 30, Зарица Динкова - над 50. Това са истински министри”, посочи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос в безизходица ли е ГЕРБ без ПП-ДБ той отговори „да“, защото всяко друго управление ще е пагубно за България.

„Имаме решение на конгрес с БСП да не работим. С „Възраждане“ съм казал – уважаваме се, но идеологическите ни различия са такива, че е абсурд да можем да работим. Така че дори след избори, плюсът на това, което готвим като документ, е, че ще имаме основа за следизборни разговори за ново управление“, обясни Бойко Борисов.