Управляващите от ГЕРБ няма да участват в извънредното заседание на Народното събрание, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. Това обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова на брифинг в парламента.

Заседанието беше свикано, след като опозицията събра подписи за провеждането му.

Причината – според партията няма нужда от такова събиране на депутати, НС работи в режим на извънредно положение, въпросите на опозицията получават отговори и в писмена форма, а днешното изслушване е щяло да се ползва само за пиар от страна на БСП.

"Парламентът не е затворен, но работи в извънредно положение. Той трябва да се събира и работи, когато трябва да се вземат важни решения, касаещи законодателството, извънредното положение, здравето, живота и материалната част от живота на българските граждани. Не считаме че днешното парламентарно заседание има значение такова, че да правим такова събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми", обяви Стоянова.

По думите ѝ от началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса, на които е получила отговори. Според Стоянова единственото липсващо са изявите от трибуната на БСП и най-вече на "червения" лидер Корнелия Нинова, но те можели да ги пренесат в студиата на телевизиите.

"Не искаме да участваме в това една политическа сила и най-вече ръководството на тази политическа сила да използва парламента за пиар", заяви в края на изявлението си Менда Стоянова.

Тя не отговори на журналистическите въпроси.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!