Първото заседание на новото старо правителство премина с единствена точка в дневния ред - колко ще струват изборите на 2 април. 

Кабинетът “Гълъб Донев 2”  разглежда предварителните разчети на Централната избирателна комисия, която пресметна, че предсрочният вот ще струва около 12 млн. лв. Премиерът бе категоричен, че няма да се губи никакво време около подготовката на вота и разпореди първите задачи на министрите.

„Предстои ни отново да организираме предсрочни парламентарни избори и няма да губим никакво време. Когато някой се е справил отлично с поставената му задача, тя му се възлага отново.“ Това каза новият стар служебен премиер Гълъб Донев в началото на първото заседание на новия служебен кабинет.

Той предложи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да бъде натоварен с координиране на организационно-техническата подготовка на изборите на 2 април.

"А министърът на електронното управление Георги Тодоров ще координира видеонаблюдението на вота, предвидено в Изборния кодекс", добави той.

Служебният премиер поздрави с добре дошъл и директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров, като му пожела до регентът в него да помага на министъра да управлява в съзвучие сферата на културата.