„За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести“. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНР по повод блокирането на ключови улици в столицата.

Остават блокирани три ключови кръстовища в града – на „Орлов мост“, пред Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

За два часа вчера отново беше блокирано кръстовището пред румънското посолство, но след напрежение между протестиращите и преминаващите с автомобили, блокадата беше вдигната към 23:30 ч. Този път полицията не се намеси.

„През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места“, каза кметът на София по повод блокирането на това кръстовище.

Тя напомни, че от самото начало шествията в София не са обявени и съгласувани със Столичната община.

„Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града“, каза, още Фандъкова.