„Скандалът  около „Панамските документи” в световен мащаб е голям. Интересно защо в България излиза само името на Баневи и още няколко души. Подходът е по български”. Това обяви в предаването „Тази сутрин”, Евгения Банева, която заедно със съпруга си – Николай Банев, имат много фирми у нас. Техните имена бяха първите оповестени от журналистката Алексения Димитрова като българската следа в „Панамагейт”.

Според документите  в периода 2005-2015 те са били акционери и пълномощници на 10 фирми, регистрирани в Панама, на Бахамските и Сейшелските острови. Ден преди "Панамските документи" да станат обществено достояние Николай Банев обяви, че ще се кандидатира за президент, издигнат от „Евразийски клуб - България".

Според Банева хората в България слабо се интересуват дали Баневи имат офшорни фирми, а искат да разберат дали ще излязат имена на политици и висши чиновници.

Сигурна съм, че повечето от политиците ни имат офшорни фирми – може да не е лично, а чрез някой тъст, дете и т.н., обяви Банева.

Тя обясни още, че семейството й използва фирми в офшорни зони, защото в България е много лесно през Търговския регистър да бъде открадната фирма. На въпроса колко пари имат в офшорните компании тя отговори, че няма нищо против да се разбере сумата, ако бъдат разсекретени всички сметки в офшорните зони.

Банева не смята, че информацията за офшорните им сметки ще попречи на кандидатурата на Николай Банев за президент, защото до този момент той не е бил в политиката, а е бил бизнесмен. Тя обаче подозира тенденциозна атака чрез „Панамските документи” срещу кандидатурата на съпруга й.  

Относно информацията, че служител на семейството – Георги Календерски, е бил пълномощник на 8 офшорни компании, без да знае за това, Банева каза, че той явно се е уплашил, но всъщност е положил подписа си под нужните документи.