Критики и много подигравки предизвика настилката, поставена пред църквата „Свети Седмочисленици”.

Зам.-кметът по транспорт на Столичната община Евгени Крусев излезе днес пред медиите, за да защити този проект и ремонта на ул. „Граф Игнатиев”, като уточни, че те все още не са завършени и предадени.

Ето и част от въпросите на които отговори зам.-кметът:

Ще пренаредите ли всички тротоари, ако има дефекти?

Естествено! Идеята на строителния надзор е точно тази. Всеки ден да бъде на обекта и да казва на строителя къде той не си е свършил работата.

И когато се стигне до предаване на обекта, това предаване да се случи при свършена работа, според съответните норми и изисквания, които има в законодателството на България.

На вас харесва ли ви чисто естетически площада пред „Св. Седмочисленици”?

Всички можем да видим паветата как изглеждат. Въпрос на лично възприятие дали на някой му харесват или не. Проектантът може да каже какви точно са паветата и каква шарка той е избрал, тъй като има различни мотиви, които са преплетени в избора на настилка.

Но пак казвам това е лично възприятие. Нашата основан цел е да следим тези павета, каквито и да са те, да бъдат подредени по възможно най-качествения начин.

Първоначалният проект какъв беше?

Първоначалният проект е абсолютно такъв. (…) Проектът две години е публичното пространство. Бяха организирани редица обществени обсъждания с хората от ул. „Граф Игнатиев” с хората от Солунска с всички заинтересовани страни. Те бяха публични. Проектът не е променян. Проектът се изпълнява във вида, в който е бил първоначално одобрен от направление „Архитектура и градоустройство”.

Вашите забележки какви са?

Забележките са свързани основно с организация на дейностите, Ние това го говорим на всяка една оперативка, която се провежда ежеседмично. Има пропуски, които са свързан с организацията на движение. Има пропуски, които са свързани със самата организация на строителния процес, за което строителят си взима съответните забележки и се отстраняват в движение. За качеството ще можем да кажем забележки след като бъде завършен обекта.

С колко ще бъдат глобени, ако се налага?

240 хил. лв. на ден е глобата.

Цялото изявление на Евгени Крусев може да чуете във видеото: