Вълна от възмущение за продължаващия ремонт на столичната улица „Граф Игнатиев”. Освен за трамвайното трасе, гражданите се гневят и за настилката край църквата „Свети Седмочисленици”.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът по улица „Граф Игнатиев” се оказа с поредица от дефекти – още преди да е завършил. Вчера започна и ремонт на ремонта. По обекта се работи от 5 месеца. Обновяването на една от емблематичните столични улици струва малко над 20 млн. лв., парите идват от Европа. 

Снимка: btvnovinite.bg

Изпълнител на проекта е фирма „Джи Пи Груп”. Тя трябва да приключи с ремонта до началото на месец май 2019г. или за 300 дни, както е записано в договора. Всеки ден забавяне ще струва на изпълнителя 240 хил. лв.

Снимка: btvnovinite.bg


„По повод обществения и медиен интерес, който ремонтните дейности по ул. „Граф Игнатиев” предизвикват в последните дни, бихме искали още веднъж да подчертаем, че те все още не са приключили в нито една от зоните, на които е разделен обектът”, посочиха от фирмата изпълнител.

Снимка: btvnovinite.bg

Позицията на Столична община е сходна. „Предстои да се изпълнят още редица строителни дейности, след които вече ще можем да кажем, че даден участък е завършен или не, и съответно тогава би могло да се каже какво е качеството.”, коментира Евгени Крусев,  заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации”. 

В проекта за обновяване на „Граф Игнатиев” попада и градинката пред храма „Свети Семочисленици”. Положената настилка стана повод за десетки колажи и подигравателни статуси в социалните мрежи. Авторът на проекта защити новата визия и заяви, че един от знаковите площади в Мюнхен има същата настилка.

Снимка: btvnovinite.bg


„Когато проектът се завърши ще видите нюансите, които преливат от сиви към цвета на църквата, аз съм убеден, че вие трябва да кажете „Страхотно е”, а хейтърите са, за да мразят”, посочи арх. Иво Панталеев.

Общината подчертава, че настилката е от качествени бетонови павета, а не от мрамор.

Снимка: Ладислав Цветков

„Когато представяха проекта, говореха за мрамор. Бетонът може да е чудесен за площада на Кърджали, но София е столица”, е позицията на Гергин Борисов от „Спаси София”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!