Ще предложа на бивш министър на екологията да дойде да помага. Това каза новият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, след като положи клетва в Народното събрание. Той поясни, че това ще е по-нисш пост за бъдещия съветник от заемания досега.

„През целия си живот съм бил държавен служител, работил съм за всички правителства. Работил съм за всички вас. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло. Никой друг освен премиера, не може да реши проблема в Перник, коментира Димитров, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с водната криза в миньорския град, Димитров посочи, че е трудно навсякъде бизнесът да има собствен сондаж и подчерта, че гражданите трябва да са с предимство.„Трябва да решим проблема, сигурен съм, че с експертите, които имаме на място в Перник, ще се реши въпросът, но трябва да се справим с последствията, каза още новият министър.

По думите му той ще делегира отговорности за всички и ще търси персонална отговорност. „Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да съм метла, каквато и да било – синя, червена, жълта. Искам мандатът ми да мине нормално и да има резултати“, допълни той.