Със 111 гласа „За", 96 – „против“ и без „въздържали се“ парламентът прие оставката на Нено Димов и назначи Емил Димитров – Ревизоро за нов министър на околната среда и водите. Той се закле пред парламента.

Пленарната зала стана арена на дебати преди гласуването на депутатите. Зад Димитров застанаха от ГЕРБ и Обединени патриоти, БСП и ДПС бяха против, като посочиха, че рокадата не променя проблемите в сектора. От ВОЛЯ не участваха в гласуването.  

"Министър-председателят Бойко Борисов бяга от безводието в Египет, там също има безводие, но до сега не се случвало да източат Асуан", каза социалистът Кристиан Вигенин. 

Патриотите защитиха и новия, и стария министър. "Ние изразяваме несъгласието си само един човек да носи отговорност за водната криза в Перник и тя да бъде прехвърляна на един човек", посочи Красимир Богданов от Обединени патриоти.

Още преди избора управляващите обявиха, че всичко е стабилно. Опозицията обаче каза, че страната е в криза - водна, правителствена и политическа. На старта на сезона в пленарната зала беше почти целият кабинет. Отсъстваше само премиерът Бойко Борисов.