В последните дни като министър на икономиката Корнелия Нинова освободи изпълнителния директор Делян Начев и борда на държавното дружество НИТИ Казанлък с решение на "Държавната консолидационна компания". 

На 28-ми юли ДКК назначава ново ръководство на НИТИ, начело с дългогодишната партийна функционерка на БСП в Казанлък Румяна Друмева. След обжалване от страна на отстранения Делян Начев, съдът спира процедурата по вписване на новия борд в Търговския регистър. 

Тогава от “Държавната консолидационна компания” отново внасят документи за промяна в ръководството на НИТИ в същия състав Румяна Друмева, Борис Ангелов и Константин Радонов. 

С какво всъщност се занимава НИТИ екип на bTV засне производството в завода. 

“Произвеждаме детайли за боеприпаси, противотанкови, за ракети земя - земя. Трябва да бъдем прецизни”, каза Здравко Първанов, мениджър на НИТИ. 

В НИТИ се изпитват и сертифицират пълнители за автомат “Калашников”. Продукцията се пласира основно в страните от Северна Африка с посредничеството на държавното дружество “Кинтекс”. В изпитателния тунел на казанлъшкото предприятие НИТИ се изпробва и адаптор за пистолет “Макаров”, който се произвежда единствено тук. 

Днес директорът на НИТИ все още е Делян Начев. По думите му оръжейното предприятие е в добро финансово състояние от 2011 г. насам. 

Според него вече бившият министър на икономиката Корнелия Нинова е подведена.

"Някой й е казал, че тук се съхранява само документация, просто някой я е подвел. Фактите, които тя прилага, че иска да оздравява НИТИ по време на новия министър са обяснение за не знам какви хора. Не за глупави. По-зле", каза Начев.