Снимки и профили с лични данни на магистрати и членове на техните семейства, включително на деца, са открити при акцията на спецпрокуратурата в София и в Сандански.

Снимка: Ирина Жерева

Операцията е свързана с разследването срещу бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай. Намерена е и снимка на висш служител в МВР.

Открито е и неподписано копие от постановление от прокурор при Софийската районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство.

Снимка: Специализирана прокуратура
Преписката е била образувана по уведомление от Министерството на икономика, съдържащо данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства.

На двама от задържаните този прокуратурата е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Божков.

„В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се
посочва, че адресът на магистрата е установен, забележете, чрез "техническо средство", разкри говорителят на прокуратурата Сийка Милева.