Излезе пробата за наркотици на шофьора, катастрофирал на бул. „Тодор Александров“ в София. Резултатът е положителен и мъжът е бил дрогиран, когато се е случил инцидентът, научи bTV.

По наша информация става въпрос за мъж на име Александър Петрунов.

Шофьорът самокатастрофира на столичния булевард в четвъртък. В колата бяха две деца – момчета на 10 и 12 години. Те са откарани в шокова зала в „Пирогов“. Не са пострадали сериозно, но остават за наблюдение в болницата.

При инцидента пострадаха и трима възрастни. Състоянието на един от тях остава тежко, съобщиха за bTV от „Пирогов“. Той е с политравма в реанимация.

43-годишният шофьор е в Клиниката по неврохирургия на ВМА в стабилно състояние. Пробата му за алкохол е отрицателна, но той отказа проба за наркотици. Проба му еше взета по-късно в болницата.

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорът е с 18 криминални регистрации, сред които за кражба на автомобили, и 10 наказателни постановления за нарушения на пътя. 

 

По наша информация нарушенията му на пътя са предимно за превишена скорост. Като натрупаните глоби са за общо 1750 лева. Последното му регистрирано пътно нарушение е от 2021 година, научи bTV.

Шофьорът е на 42 години и е осъждан назад във времето. Проверката на този етап показва, че мъжът е получавал глобите си, но не ги е плащал.

 

Днес материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата и се очаква да му бъде повдигнато обвение.