За 8 дни над 30 доброволци събраха близо 3 тона хранителни продукти. Младите хора помагат на възрастни хора, изпаднали в нужда, за Коледа. 

 

"Донесоха ми много неща - ориз, захар, олио, брашно", разказа Елена Калайджиева.

"Обслужваме възрастни хора, хора с увреждания, доставяме храна, грижим се за хигиената, пазаруваме и извършваме други битови дейности, които ги затрудняват. Днес сме обиколили 60 адреса", каза Мария Русинова- социален работник от "Социален патронаж".

Фондация "Данък добро", съвместно със " Социален патронаж" към Столична община, ще зарадват над 100 души, които живеят с минимални доходи - по 12 лева на ден. 

"Идеята на нашата кампания е не просто да занесем продукти, които да направят трапезата за празниците по-богата. Идеята е да им оставим продукти, с които да изкарат няколко месеца. И да седнем да си поговорим с тях. Да чуем техните истории и да почерпим от тяхната мъдрост", коментира Жасмина Маджид, съучредител на фондация "Данък добро".

"Това е най-трудното - един човек да не може да се движи, да има жива връзка между хората, да се виждам с близки и приятели, това е най-тежкото да ви кажа младежи. Надеждата ми давате пак вие", сподели Елена Калайджиева.

Нейното послание към младите хора е да се отдават изцяло - към старите хора с почит и уважение, защото те имат нужда от да бъдат подкрепени.