Малки и големи се включиха в Световния ден на почистването с една мисия - да видят природата около себе си по-чиста. Сред доброволците са и лица на bTV.

„Една пластмасова бутилка се разгражда в природата за 400 години, а нейната капачка за 1000 години. Представете си, ние оставяме боклуци, които ще оставим на нашите пра-пра-внуци“, каза водещата на новините Виктория Готева.

„Докато дойдох тук не предполагах колко мръсно може да бъде едно такова хубаво място, необяснимо е за мен защо човек би замърсил това. Важно е да чистим след себе си“, казва Николаос Цитиридис.

Доброволецът Искра Харбалиева също иска да даде своя доброволен принос. „Посланието ни е нека всички да се включат не само на този ден, а когато може, за да живеем в една по-прекрасна и чиста България“, казва тя.

Тази година акциите не залагат на масовото почистване, а на индивидуалните усилия на всеки от нас.

„Промяната зависи от нашите индивидуални действия, те могат да бъдат в един ден, могат да бъдат в резултат на всеки един ден, но ако искаме нещата около нас да изглеждат по-красиви, по-различни трябват малко крачки, всеки един от нас да извървява всеки ден“, каза Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“ в bTV.

Всички доброволци могат да отбележат акциите си на картата на сайта на „Добрия пример“.