И на театър ходят престъпници, и в парламента има престъпници. Въпросът е, че има закон, но той не се прилага, затова не се спазва. На стадиона може да влезе всеки, след като съдът е решил, че може да е на свобода. Друг е въпросът защо този съд е решил, че може да е навън. Това каза бившият председател на клуба на привържениците на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Той коментира разбитата от ГДБОП банда за мокри поръчки, гравитираща около футболната агитка на ЦСКА – София на Гриша Ганчев. Според разследващите групата стои зад побоя над ортопеда проф. Стефан Станчев и убийството на надзирател от Софийския затвор. Ръководителят е мъж с прякор Гвгелийския, който дърпал конците от затвора, през жена си или с есемеси. Повечето от арестите са извършени в ж.к. „Дружба“ откъдето е лидерът на „червената“ фракция „Енимълс“ – Росен Петров – Животното.

Вижте повече за разбитата група в репортажа на Мариета Николаева:

„И в театъра ходят престъпници, и на цирк, и на кино. И в парламента има хора, които закрият продажбата на наркотици и там има престъпници. Въпросът е, че има норма, която не се спазва, защото не се прилага. Кой е допуснал едни и същи хора да излизат с подписка, под гаранция, да продължават мръсния си бизнес? Нали всички четем, че имат тъмно минало? Защо не са там, където им е мястото?“, попита Ангелов.

„Знам едни и същи хора – обикалят около едни и същи училища 20 – 30 години. Сменят се директори, учители, дилъри не се сменят. Престъпността е бич, наркотикът е бич за младите хора, онези, които се занимават с това нещо, са най-долна измет, те съсипват бъдещето на децата“, каза още той.

Снимка: bTV

„На стадиона може да влезе всеки, след като прокурорът, съдът е решил, че може да е навън. Друг е въпросът защо този прокурор и този съд са решили, че може да е навън“, посочи Дучето.

Запитан дали агитките не се използват за прикритие за подобни групи за мокри поръчки, той отговор: „Ами нормално е да се ползват. Онези в парламента не се ли ползват за прикритие? Всички дават някакви кинти да влязат вътре и после трябва да си ги избиват по някакъв начин. Преходът няма да свърши, докато онези са там и няма осъден. Феновете били виновни. Той е фен единствено в свободното си време. През другото време я е дилър, я е депутат, и министър-председателят е фен, както и президентът“.

Снимка: bTV

На въпрос разпознавал ли е някои от тези лица, той каза: „Аз съм се занимавал с фенклуба на ЦСКА от 1998 г. до 2012 г., но тогава се занимавахме с футбол. Когато си тръгнах от агитката на ЦСКА, дойдоха много интересни хора, но те си ги знаят хората. И никой не се занимаваше с тях“.

„Всичко започва от онази сграда, на която пише „Съединението прави силата“, но явно не прави силата, а прави някои хора безнаказани, а другите ги прави роби“, каза още Дучето.

Вижте целия разговор във видеото: