Маскирани мъже пребиха с метални пръти началника на Клиниката по ортопедия и травматология столичната болница „Св. Анна” (бившата Окръжна болница) проф. Стефан Станчев рано тази сутрин.

58-годишният лекар разхождал кучето си в кв. „Белите брези”, когато трима мъже го нападнали и му нанесли тежък побой.

Колегите на проф. Станчев дадоха брифинг след операцията му
Снимка: БГНЕС

Лекарят е получил множество тежки контузии и беше откаран за спешна операция при колегите си от болница „Св. Анна”. Операцията продължи 4 часа. Животът му е вън от опасност, но има вероятност пребитият медик да загуби едното си око.

„Не знам дали подобни удари целят да бъде сплашен, но е можело да бъде убит на място”, коментира директорът на болницата д-р Георги Близнаков.

Подобно зверство... Така не може. Държавата е държава, когато такива неща не се случват”, заяви пък здравният министър Петър Москов.

От МВР по-рано обявиха, че това не е първото нападение над проф. Станчев, но при предишния случай той не е подал оплакване в полицията.

„Спомням си случая. Разхожда си кучето и го удря един човек, доколкото ми е споделил на мен, като между кучкари”, споделя сега колегата му д-р Валентин Стоянов.

Друг лекар от клиниката – д-р Пламен Калъпов, обаче казва пред bTV, че проф. Станчев – един от най-добрите ортопеди у нас, лекар с 30-годишна практика, е бил заплашван от свой колега медик, на когото отказал работа.

„Нещо му се е канил: „Ти ще видиш сега...”, споделя д-р Калъпов.

Полицията все още издирва извършителите.