Спорният закон за горивата влезе в пленарната зала и беше приет от депутатите.

За регистрация търговците на горива на едро ще трябва да имат внесен капитал 1 млн. лева, а за тези, които по закон нямат капитал - активи в размер не по-малък от 1 млн. лева. Първоначалното предложение беше капиталът да бъде 3 млн. лева.

Изискването за търговците на дребно е внесен капитал не по-малък от 20 хил. лева или имущество в размер не по-малък от 20 хил. лева за всеки обект.

За съхраняване на нефт извън данъчни складове изискването е внесен капитал в размер не по-малък от 1 млн. лева или активи в същия размер. Лицето трябва да разполага със собствени или наети съдове за съхранение на втечнен нефтен газ, а обектите за съхранение трябва да разполагат с физическа охрана или сигналноохранителна техника.

Дистрибуторите трябва да разполагат с минимум 10 хил. собствени бутилки за съхранение.

Законът доведе до противоречиви изявления в групата на „Обединени патриоти”. След вчерашното изявление на Волен Сидеров, че патриотите са се разбрали за горивата, НФСБ излезе с контра декларация, че не е вярно. Това пак взриви мира в групата, която се събра извънредно след заседанието.

Сидеров заяви, че декларацията е удар по честта и достойнството му и подчерта, че лично е направил Валери Симеонов политик. Последният пък коментира, че в коалицията има три партии и никой не може да ги спре да изразяват своите позиции.

Оказа се, че четирима депутати от НФСБ също са разписали спорните промени. Но виновни за спора се оказаха медиите. 

Междувременно на граничен пункт "Капитан Андреево" започна спонтанен протест на търговци.
Той предизвика километрично задръстване на Капитан Андреево. А хората се заканиха, че няма да е последен.