Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvnovinite.bg „Денят накратко“ за 9 февруари.

Задържаха бивш полицай за убийството на психолога Иван Владимиров - основна версия за случилото се е междусъседски конфликт.

Президентът Румен Радев предупреди в Брюксел, че страната ни няма да подкрепи санкции срещу Русия в ядрената сфера.

Четири дни след катастрофалните земетресения в Турция и Сирия усилията за намиране на оцелели не спират. Надеждата обаче постепенно угасва.

Какво се случи на 9 февруари?

Започваме със случая на шокиращо убийство в София. Смъртоносно е бил прострелян психологът Иван Владимиров. По случая е задържан 52-годишен бивш служител на МВР.

България ще наложи вето на следващия 10-и пакет санкции срещу Русия, ако в него е включена руската ядрена енергeтика, заяви президентът Румен Радев преди началото на извънредния Европейски съвет в Брюксел.

Софийският районен съд реши, че прокурорският син от Перник Васил Михайлов остава в ареста. 

Роднини на българката и бебето, изчезнали след труса: Много е тежко, мъката е голяма

След зрителски сигнали за по-ниски цени на основни хранителни продукти в чужбина спрямо тези в България решихме да проверим колко струват месото, картофите и олиото в Италия и Великобритания, или колко ще струва приготвянето на свинско с картофи.

Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Там е специалният пратеник на bTV Иван Георгиев. Градът е един от сериозно засегнатите от мощния трус на 6 февруари.

Докато специалните пратеници на bTV предават от най-засегнатите градове от труса в Турция, пред руините стои Юсуф, който чака чудо - да намерят жива сестра му под една от срутените сгради в Газиантеп. Самият той е помогнал за спасяването на поне 20 души, като ги е изваждал с голи ръце. 

Руският президент Владимир Путин със саркастичен коментар за напускането на някои западни марки. Той заяви, че някои са напуснали под натиска на правителствата си, оставяйки след себе си „нелошо наследство“.

Има готварски грешки, които могат да направят храната по-малко здравословна за ядене.

Колкото повече време минава след унищожителния трус в Турция, толкова повече въпроси се появяват за качеството на строителството в страната. 

Кадър от Турция обиколи света. Той показва баща от Кахраманмараш, който държи безжизнената ръка на 15-годишната си дъщеря.

Учени предлагат редовно транспортиране на лунен прах до гравитационна точка между Земята и Слънцето, за да се намалят последиците от глобалното затопляне.

Потенциално токсични бактерии „оцветиха" аржентинската река Рио де ла Плата в зелено. Буенос Айрес обяви тревога заради цъфтежа на синьо-зелените водорасли, известни като цианобактерии. Те засягат южното крайбрежие и някои езера в Рио де ла Плата.

Вижте вчерашния ден накратко тук.