„Много е тежко да не знаеш къде са децата ти, да нямаш никаква информация. Никой да не ти се обади и да не ти дава сведения – това е най-страшното нещо. Дано тя и бебето да са живи. Това ни е единствената надежда вече“, казва Фатме Наджи, леля на 29-годишната българка, която е в неизвестност заедно с бебето си след труса в Турция. 

Семейството няма нужда от помощ, то чака само добра новина
Снимка: bTV

След земетресението от семейството на 29-годишната Айлин Канмаз няма следа. До вчера, когато телата на 5-годишната ѝ дъщеря и съпруга ѝ са открити под отломките на сградата, в която живеят в област Хатай.

Снимка: bTV

Тъжните вести от Атакия, провинция Хатай, в Бял извор научават от хората на място - не от българските официални власти. 

„Никой не се обади. Звъняхме и в посолството. Казаха, че ще се върнат и ще има връзка. Нито се обадиха, нито се върнаха, а след това и телефони не вдигаха. Никаква помощ от българска страна. Все пак няма толкова много български граждани. Едно-две семейства са. Трябваше да се направи нещо. Никой не го е грижа. Само ние си знаем какво ни е“, разказва Фатме Наджи. 

Когато научава новината, Фатме идва при своя брат - Гюлестан, в село Бял извор. От четири дни вече Гюлестан не ходи на работа и плаче. Той се надява дъщеря му Айлин и внучето му да бъдат открити живи. 

Снимка: bTV

Мъката е голяма и за бащата на Гюлестан и дядо на Айлин.

Семейството няма нужда от помощ, то чака само добра новина
Снимка: bTV

„Преди жената се разболя и почина, а сега пък това се случи. Ние колкото можем му помагаме. Няма какво да направим. Голяма е мъката и с търпение чакаме да дойдат. От август не сме се виждали, само по телефона“, казва Наджи Кенан.

В селото върви и кампания за събиране на помощи и пари за пострадалите от тежкото земетресение в Турция.