Ден след сблъсъците между протестиращи и полиция, протестът срещу правителството и главния прокурор продължи и снощи. Напрежение и инциденти нямаше.

57-ата вечер на протест срещу започна в 19 ч. Демонстрантите се събраха на площада пред сградата на президентството. Те се заканиха, че ще направят нов опит да разположат палатков лагер в Триъгълника на властта.

Към 19:30 ч. множеството блокира движението по бул. „Цар Освободител“ и по бул. „Княз Ал. Дондуков“. Протестиращи коментираха изявлението на правителството, че няма да подаде оставка

По време на демонстрацията се проведе полицейска операция. В близост до Националния археологически институт с музей към БАН, униформени отцепиха района и го претърсиха. Силите на реда са намерили предмет, който към момента не е ясно какъв е.

-Обичайно към 22:30 протестиращите се отправиха към „Орлов мост“, където символично опънаха две палатки и блокираха кръстовището с пейки и контейнери за боклук.

Снощи централното столично кръстовище остана блокирано до след 1 часа. Последва и доброволно разчистване от самите протестиращи.

Около 3 часа на мястото пристигат и униформени, които само оглеждат района. Движението се осъществява нормално, но призивът на организаторите е днес отново да се вдигнат барикадите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!