Протестите с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев продължават вече 58 дни. Втори ден няма блокади на възлови кръстовища в столицата, но прояви на гражданско недоволство са насрочени и тази вечер в "Триъгълника на властта". 

Хората започнаха да се събират за поредната вечер на протести след 19:00 ч. Засилено е полицейското присъствие в района. На улица „Леге“ е създаден нов пропускателен пункт и служителите на реда проверяват по-обемистите багажи. 

Този петък „Отровното трио“ излезе с призив към българските народни представители:

Снимка: btvnovinite.bg

„Призоваваме публично всички партии, които твърдят, че са опозиционни и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в Събранието, на базата на своя морал и чест, да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на парламента! След "кървавата сряда" всеки има възможност да реши, дали ще остане в историята като поддръжник на демокрацията или като слуга на режима. България ще запомни всеки един от Вас! Вие решавате с какво!“ 

Снимка: btvnovinite.bg

Според МВР на „кървавата сряда“ е имало и добре организирани провокатори, а за това свидетелстват идентичните самоделните взривни устройства, които са хвърляли срещу служителите на реда, съобщиха източници на bTV в полицията. 

Има призив този петък отново да бъдат издигнати барикадите на ключови места в София. 

Към 20:00 ч. в „Триъгълника на властта“ вече беше изпълнен с хора и движението бул. „Цар Освободител“ беше блокирано.

Снимка: bTV

Много от присъстващите изказаха своята съпричастност към "Хиполенд", заради проверката на НАП и икономическа полиция във фирмата, след като собственикът и сина му отправиха критики към МВР заради използването на лютив спрей срещу протестиращите на 2 септември.

Демонстрантите раздадоха на присъстващите полицаи играчки в знак на протест. Малко по-рано от МВР отрекоха проверката да има политически мотиви и съобщиха, че е преустановена.

По-късно върху фасадата на новата сграда на Народното събрание бяха прожектирани изображения на премиера Бойко Борисов в логото на известната в миналото филмова поредица "Ловци на духове" и други лица от правителството. Проведе се и традиционния митинг на организаторите на недоволството от "Отровното трио".

Около 21:40 ч. протестиращите започнаха отново издигнаха палатков лагер в "Триъгълника на властта". В момента в района има три тенти и шест палатки. Протестиращите отказаха да разкрият дали ще издигнат барикади на други места в София тази нощ.

Снимка: bTV

Един от демонстрантите сподели, че се готвят за "Велико народно въстание 2" на 10 септември и се надява да няма случаи на сблъсъци и насилие.

Демонстрантите са категорични, че ако платките бъдат премахнати от органите на реда, те пак ще ги издигнат.

Снимка: bTV

Тази вечер не се проведе традиционното шествие до "Орлов мост", а останаха на Ларгото.

До 23:50 ч. протестът протича мирно и няма напрежение.