Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, изпрати ново открито писмо до премиера Николай Денков, в което тоново го обвини, че не се справя с управлението на държавата.

„Вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, Вие греете в новините с доста съмнителна пиар акция. Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо“, пише в новата позицията на Пеевски.

Преди няколко дни премиерът отговори на подобна критика така: „Как Пеевски си представя ролята на премиера аз не знам. Призовавам го той да излезе със снегорин, лопата, с каквото иска, и да почисти снега. Ролята на институциите е да се види къде има нужда от допълнителна подкрепа и тя да бъде подсигурена“.

В отговор на това Пеевски обяви, че може да се справи като премиер, а днес поиска и отмяна на задължителните електронни рецепти.

„Ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток“, предупреждава председателят на ПГ на ДПС.

Откритото писмо на Делян Пеевски засега среща мълчанието на кабинета, на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС.