„Да ме номинират за премиер – няма да избягам от отговорност и мога да се справя. Денков да не се заиграва с шегички, а да си върши работата“. Тази позиция на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски разпространи пресцентърът на политическата формация.

Причина за коментара на Пеевски е брифинг на министър-председателя Николай Денков във връзка с усложнената ситуация в страната след обилните снеговалежи и неговия коментар, че „сняг не се чисти онлайн“.

„Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората, напомни Пеевски“, гласи позицията на председателят на ПГ на ДПС.

След оттеглянето на Мустафа Карадайъ от лидерския пост в ДПС структури на партията ударно номинират за председател Делян Пеевски. Изборът ще е на национална конеференция на формацията на 24 февруари догодина.