Агресия и побой между ученици. Инцидентът е заснет и качен в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая.

Действието се развива в парка на столичния квартал "Лагера". Няколко момчета и едно момиче нападат и бият момче, въпреки че не оказва никаква съпротива.

В 8 часа вечерта се разраства спор между момчета заради момиче и прераства в саморазправа.

Днес хора от квартала се събраха в подкрепа на нападнатия младеж.
 
Дни след инцидента, участниците в побоя се връщат, но са спрени от жители на квартала, разказват хората:

„60-70 души. Бяха въоръжени - с маските, с качулките. След като им свалихме маските, се видя, че всъщност са деца. Обясних им набързо за какво става въпрос и че няма как да продължи това нещо.“

Противопоставяне - според психолога Младен Владимиров това е най-правилната обществена позиция, а всички замесени са "жертви".

„Веднъж го бием - той изпитва болка страдание и унижение и вече второто е, че този унизителен акт се пуска в социалните мрежи. Можеш да смениш квартала, но когато това се случи в дигитална среда - ти не знаеш къде да отидеш. Трябва да погледнем и на насилниците, като на хора, които са жертва, защото те не са намерили социално приемлива алтернатива на конфликтите си“, казва Владимиров.

Според експерта с децата задължително трябва да работят психолози.

Междувременно в мрежите изтече ново видео, за което се твърди, че неизвестни са започнали да отмъщават на част от участниците в конфликта.

От 2-РПУ са разпоредили засилено полицейско присъствие, за да се избегнат нови инциденти. Пострадалото дете е добре и вече се е върнало в училище. С него работят психолози.