Сигнал за побой на ученици над друго дете – агресията между учениците в София шокира социалните мрежи.

Инцидентът е заснет на видео и е качен във „Фейсбук“. Действието се развива в София, а поведението на тийнейджърите предизвика вълна от възмущение.

Според жителите на квартал „Лагера“, където се случва побоя, става въпрос за спор за момиче между настоящото и предишното ѝ гадже. На клипа се вижда как голяма група от хора бие едно момче, което не може да се защити. Шокиращото е, че в побоя участват и момичета.

Жителите на квартала са потресени от агресията. Казват, че е имало и развитие – няколко дни след това две големи групи тийнейджъри се събрали в парка, за да разрешат окончателно спора.

„Бяха се събрали 60-70 души, въоръжени, с маски, качулки. Дойдох да помогнем на момчетата, свалихме им маските и видяхме, че са деца“, обяснява един от жителите на квартала.

По думите му полицията била много отзивчива, записала данните на децата. Местните се надяват с това да се приключи агресията.

„Много се говори и много малко се прави за детската агресия“, коментира в студиото на „Тази сутрин“ ръководителят на Института за психично здраве проф. Ваня Матанова. По думите ѝ причината за това поведение може да се търси още в много ранното детство, в първите контакти със света.

„Все по-бързо майките се връщат на работа и децата са поверени на гледачки, на баби и на дядовци. Там се корени липсата на чувствителност към болката на другия“, подчерта проф. Матанова.