"Не искаме да бавим процедурата, трябва да се върви напред бързо. В момента очевидно се водят задкулисни разговори от другите партии и те нищо не казват, не казват нищо и за политики".

Това заяви излъченият за кандидат за премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като върна папката с нереализирания мандат на президента.

"На България й е нужен стабилен и солиден кабинет в тази ситуация. Политическата отговорност в момента лежи върху "Има такъв народ" и от ГЕРБ-СДС оттук-нататък ще реагираме според начина, по който те действат", добави той. 

"Върнахме мандата, без да мине за гласуване в парламента, защото там се завърнаха порочни практики – гласуване с чужди карти и опити да се променя правилника с неясни правила", коментира от своя страна Десислава Атанасова, председател на Парламентарната група на ГЕРБ.

"Няма нужда гражданите да стават свидетели на низости при обсъждането и гласуването на състава", добави тя.

"Положихме усилия, поканихме партиите, за които смятаме че имаме допирни точки. Не знаем обаче какви предложения имат във връзка с развитието на държавата. Не знаем кой ще се появи за министерски пост", каза още Атанасова.

Тя обясни още, че пред президента са изразили своите притеснения за темите, които не са в дневния ред на парламента.