Председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов заяви, че в Русе се упражнявал натиск върху хора, които искали да се присъединят към неговата политическа сила, съобщава БГНЕС.

"Нека просто ГЕРБ да не преминава границата на нормалната комуникация, която трябва да се прави в един политически дебат или партийно строителство. Имам предвид страхът, който витае. На всички, които искат да се присъединят към нас, но под една или друга форма заемат длъжности в някакви организации или органи на изпълнителната или местната власт, им се оказва натиск. Не съм предполагал, че Пламен Нунев е създал такъв образ в Русе", заявява Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на „Републиканци за България“ коментира и думи на бизнесмена Пламен Бобоков, който беше обвинен в участие в престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци.

„Слушах един представител на бизнеса да говори в национална медия, че всяко едно назначение – от чистачка до определен ръководител, се осъществява след негово съгласие или санкция. Аз смятам, че това не е човекът, който съм познавал и с който съм работил”, каза Цветанов, визирайки Нунев.

„Никога, по никакъв начин и повод, не сме прилагали подобни методики и никога не сме говорили с колегите да имат такъв подход на местно ниво”, каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.

По думите на Цветанов „Републиканци за България“ очаква сериозна подкрепа на предстоящите парламентарни избори в Русе.

Използвани са материали на БГНЕС