Частично бедствено положение за землището на село Полски градец е обявено заради големия пожар, който възникна там днес. 

Огънят е избухнал около 14 ч. и бързо е обхванал горските масиви. Към момента няма опасност за близките населени места. Обявено е частично бедствено положение.

В гасенето на пожара край село Полски градец се включи хеликоптер на военновъздушните сили.

Тежка техника от ТЕЦ „Марица Изток 2“ и от Мини „Марица изток“ прави просеки, в опит да ограничи разпространението на огъня.

„Целта ни е да защитим военното поделение с просека и водна защита. Пред мен цялата полоса да можем да я обиколим навреме, за да не може да ни изпревари. Лошото е, както виждате, вятърът се засилва затова бързаме да заградим пожара“, заяви комисар Стоян Колев, директор на РСПБЗН Стара Загора.

Снимка: Анна Турлакова

8 пожарни екипа от Стара Загора и два от Хасково се включват в гасенето. Очаква се подкрепа и от огнеборците от Пловдив.

„Ситуацията е доста напрегната, в момента са засегнати вече и широколистни гори, започнал е в територията на с. Светлина, заради силния вятър е навлезнал и в нашата територия“, каза Иван Чолаков областен управител на Стара Загора.

Пътят между селата Полски градец и Светлина остава затворен.