Нов пожар пламна в Старозагорско. Огънят бушува между селата Полски градец и Светлина. Най-вероятно е тръгнал от изоставена бадемова градина и се е разпространил в сухи треви и храсти.

Освен екипи на пожарната в Стара Загора, на място са изпратени и два автомобила от Хасково, както и две тежки машини от ТЕЦ "Марица Изток" 2.

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили също се включи в гасенето на пожара в землището на село Полски градец, съобщиха от Министерството на отбраната.

Снимка: Анна Турлакова

Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Снимка: Анна Турлакова

Вятърът и високите температури допълнително усложняват обстановката. Засега няма непосредствена опасност за населените места, съобщи областният управител Иван Чолаков. 

Снимка: Анна Турлакова

Две от големите огнища в Хасковско вече са загасени. На място остават дежурни екипи.

Пожарникари и военни все още потушават пламъците край село Брягово.

В потушаването на огъня участват 40 пожарникари, 10 служители на горското стопанство и военни. Огънят обхвана площ от 1500 декара широколистна гора. 

Снимка: Анна Турлакова

За последните два дни на територията на Хасковска област са избухнали 25 пожара.