В продължение на мисията си да бъде водещ източник на информация и да отразява широк спектър от теми, новинарският екип на bTV разработи нов бизнес уебсайт https://businessnovinite.bg/, който ще заеме своето място в дигиталното пространство в началото на април 2022 година. Сайтът събира на едно място всичко, което бизнес аудиторията иска да знае с достъпно съдържание от света на макроикономиката, финансите, енергетиката, кредитирането, фондовите и стоковите борси,   киберсигурността, недвижимите имоти, криптовалутите и високите технологии. Бизнес сайтът е логична следваща стъпка от развитието на дигиталните проекти на bTV Media Group.

 „Със старта на businessnovinite.bg продължаваме да инвестираме във висококачествено съдържание и да надграждаме дигиталното си присъствие, като развиваме политематично нашите платформи. Стремим се да задоволим високите изисквания на аудиторията. Бизнес сайтът се появява като допълнение и разширение на btvnovinite.bg“, сподели Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

С богато разнообразие на съдържание и компетентни анализи се ангажира екипът, който стои зад онлайн изданието. Главен редактор на най-новата информационна платформа на bTV Media Group e Спас Стамболски, редактор е Полина Пенчева-Генова, а авторитетни колумнисти, сред които проф. Гарабед Минасян, доц. Емил Хърсев, Ясен Танев, Христо Ласков, Димитър Събев и Тихомир Тошев ще допълват съдържанието в рубриката „Мнение“ с експертните си коментари.

„В силно динамичната икономическа среда, в която живеем, с бързо-променящи се обществено-икономически процеси, нашият стремеж е да отразяваме максимално достоверно и професионално случващото се, като се стараем да поднасяме на аудиторията информацията по възможно най-достъпен начин. В една от рубриките на сайта - „Топ 5“ на businessnovinite.bg  читателите могат да намерят й интересни факти, събития и съвети, касаещи нови тенденции, стартъпи, технологии и AI, а освен икономическите новини от света, обръщаме и специално внимание на актуалното от българския бизнес“, каза главният редактор на сайта Спас Стамболски при старта на изданието.

Част от експертните коментари ще се реализират в подкасти на бизнес тематика, в унисон с последните тенденции в поднасянето на уеб съдържание, а гости ще са признати експерти в областта на икономиката, финансите и бизнеса. Те ще предоставят задълбочен анализаторски поглед върху сериозни икономически и бизнес теми, както и върху широк диапазон актуални обществени проблеми.

За максимално улеснение на аудиторията сайтът е адаптиран и съобразен за използване на мобилни устройства.