На 6 януари почина един от най- обичаните актьори - Филип Трифонов. Най-важните моменти в кариерата му и спомените на неговите колеги и приятели, гледайте тази вечер в "bTV Репортерите". 

Артистът, стана легендарен с ролята на Ран във филма "Момчето си отива", но остана в историята на българското киното и с много други роли, харесвани от поколения зрители. 

Големият пробив в кариерата на Филип Трифонов идва със златната лента на българското кино "Момчето си отива" на режисьора Людмил Кирков от 1972г. Трифонов изиграва ролята на Рангел и си партнира с Невена Коканова и Александра Братанова. 

"Нямаме кой знае какви уговорки, текста си го знаем и се пускаме просто. Както казват, когато нещо става с напън, той май няма да стане. А което става леко… С него беше така, партньор–мечта!", спомня си за него актрисата Александра Братанова.  

10 години след премиерата на "Момчето си отива", Людмил Кирков отново избира Филип Трифонов за една от главните роли на свой филм. "Оркестър без име" се превръща в една от емблемите на българското кино от 80-те.

"Да познаваш Филип Трифонов е голям късмет. А вече да си живял с него, да си работил с него, да си бил близък с него, това вече е щастие. Аз имах и едното и другото", казва актьорът Георги Мамалев.

Още по темата можете да видите в Ladyzone.bg: