С партийни пари БСП ще изследва качеството на питейната вода в Хасковско. Като опасна и скъпа определиха социалистите водата в региона и оспорват резултатите на здравните власти.

От областната управа от своя страна определиха твърденията им като "евтин политически пиар".

Според социалистите обаче водата е скъпа и негодна за пиене. В района има изградени пречиствателни съоръжения, които според БСП не работят. 

Затова от „Позитано“ 20 ще финансират свое изследване на водата, което ще бъде направено в международно призната лаборатория.

„Хората се съмняват в това, което казва РЗИ. Хората се съмняват в това, което казва Министерството на регионално развитие, ВиК операторът и общината. Именно затова ние сме взели решение от 1 януари да стартираме наш мониторинг над ВиК системата в цялата област, обхващащ всички показатели - не само като химичен състав, но и като начин на управление“, обясни Ленко Петканчин, член на НС на БСП.

„Изказването на БСП е евтин политически пиар, с който се опитват да влязат на дневен ред в общественото пространство. През годините в нашата област сме доказали, че имаме един от най-усилените мониторинги, които съществуват в страната. Такава, каквато е информацията, винаги бива предоставяна на обществото и то е информирано за всяко едно отклонение през годините“, каза от своя страна д-р Стефка Здравкова, областен управител на Хасковска област.