Окръжната прокуратура в Сливен предаде на съд британския пастор, събрал 958 819 лева от дарения и неплатил данъци за тях, съобщиха от прокуратурата.

Даниел Хъл се разследва и за блудство спрямо осем момчета от квартал "Надежда" в града. В периода 27 юли 2017 г. - 30 септември 2019 г. в Сливен той е избегнал данъчни задължения в особено големи размери - 31 641 лева.

Установено е, че мъжът е бил пастор в религиозна институция "Християнски център Единство" със седалище в Сливен. В интернет платформа за видеосподеляне той публикувал видеоклипове, заснети по време проповеди, още преди официалното регистриране на религиозната институция.

Чрез тези клипове пасторът разпространявал кадри от живота на жителите на кв."Надежда", показвайки, че хората живеят в нищета с цел да привлече дарители. Под видеоклиповете, които разпространявал в интернет, обвиняемият винаги изписвал банкови сметки, чрез които събирал дарения, а след това в други видеоматериали документирал как разходва събраните средства.

Титуляр по банковите сметки бил обвиняемият. Той е получил стотици дарения от различни лица, като в нито един от случаите не е подал съответните данъчни декларации. Разпоредителнотото заседание по делото ще бъде на 12 януари 2021 година.

По другото дело за блудства Даниел Хъл вече е предаден на Районния съд в Сливен.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена на 13 септември 2019 г., която към настоящия момент не е изменяна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!