Жителите на ромския квартал „Надежда” в Сливен продължават да изказват своята подкрепа за британеца Даниел Хъл, който беше арестуван преди дни с обвинение за блудство с деца.

Пасторът е член на молитвен дом „Съединение” в града, а месните признават, че за времето, в което е бил при тях, Хъл е помагал с всякакви средства.

По думите на родителите на разпитваните деца британецът се е грижил за всички като е осигурявал дрехи, храна и битови условия за семействата. Признават, че не са се интересували от къде идват средствата за това, но предполагат, че той е имал приятели зад граница.

Снимка: btvnovinite.bg

Местните категорично отрекоха обвиненията за блудство, отправени към Хъл и настояха той да бъде освободен. Според тях той никога не е давал признаци за незаконни деяния.

Според обвинението на прокуратурата обаче той е блудствал с четири малолетни момчета, на които е давал пари, за да мълчат.

Хъл е следен от месеци и е задържан в присъствието на други шест деца, които оставали да спят при него.

Родителите потвърдиха, че момчетата са прекарвали нощите при Даниел, но по думите им той не е блудствал с тях, а признанията пред полицаите направили от страх.

В момента Хъл е в ареста с постоянна мярка – „задържане под стража”.

В репортаж на Би Би Си се разказва, че Даниел Хъл е бил в затвор във Великобритания заради сексуална експлоатация на деца и порнография.

Окръжната прокуратура обаче е категорична, че арестът на пастора няма нищо общо с разследването на британската медия.

Вижте още във видеото!