Районна прокуратура - Сливен предаде на съд британски поданик, обвинен в извършване на блудствени действия спрямо осем момчета, съобщиха от прокуратурата.

43-годишният Даниел Хъл използвал положението им на зависимост, като пет от децата не били навършили 14-годишна възраст към момента на деянията. Те са осъществени в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в Сливен. 

Спрямо Даниел Хъл е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" на 13 септември 2019 г. от Районен съд - Сливен, която към настоящия момент не е изменяна. Предстои Районен съд - Сливен да насрочи дата на заседанието по делото.

Жители на квартал "Надежда" в Сливен подготвят мирен протест пред съдебната палата в защита на обвиняемия, съобщи БТА, като се позова на пастора на евангелистката църква в квартала - Мирослав Христов. 

По думите му, децата, свидетелствали, че са станали жертва на блудство, са го направили от страх. Христов твърди, че Даниел Хъл е станал жертва на интрига, но всъщност е помагал на много хора в квартала финансово, както и с уроци по английски. 

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът бе арестуван на 12 септември след двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП и служители на полицията в Сливен.

По информация на полицията той е бил задържан около 6 часа сутринта в дома си в сливенския квартал "Надежда", където е бил заварен в едно помещение в присъствието на шест момчета. 

Даниел Хъл е познат на прокуратурата, тъй като през 2016 г. е получена европейска заповед за арест от Великобритания за предаването му във връзка с разследване за сексуални престъпления. В Сливен мъжът имал регистрирано сдружение, като се занимавал с проповедническа дейност.