Бизнесменът Васил Божков пусна в социалните мрежи скрийншоти от разговори с потребител на име Vladi Goranov, като твърди, че именно с тях доказва, че е поддържал контакти с финансовия министър по линия на хазарта.

Божков, който има 11 обвинения и е в ОАЕ, обяви по-рано, че ще подаде сигнал до различни институции.

Не може да бъде потвърдена самоличността на участниците в чатовете - от 2018 г. и от началото на т.г. В разговорите от преди две години има уговорки за срещи, като се коментира и че "девойката" е получила "ценни указания", за което пишещият благодари на Vladi Goranov. Според Божков става дума за Мария Филипова, която по това време оглавява комисията по хазарта, а сега е зам.-председател на КФН.

Интересни са и разговорите от януари. По това време вече хазартният скандал между Васил Божков и братя Найденови е ескалирал и вече е с активното участие на държавните институции.

Направилият скрийншотите се възмущава, че ДКХ го саботира и припомня на събеседника си: "Нали го говорихме?". Отговорът: "Ще говоря със Сашо да не смесва нещата". Твърди се, че става дума за друг бивш председател на комисията по хазарта - Александър Георгиев, който по-късно беше и арестуван.

В днешния си "Фейсбук" статус Божков обобщава ситуацията по следния начин: "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше".

Очаква се отговорът на Владислав Горанов. В петък, когато за първи път името му беше обвързано с хазартния бизнес от Божков, той каза следното: „Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков, освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси“.