Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова изпълнителната власт да търси диалог с протестиращите  зърнопроизводители и изрази учудване, че все още не е имало среща на изпълнителната власт с тях. 

„А иначе София е свикнала. С месеци стоеше затворен „Орлов мост“. Не е толкова страшно. Нашите некоалиционни партньори още не са свикнали с това. Все още не съм чул икономическия министър, след като и ние сме натиснали тези копчета да станат министри. Да бъдат активни, да отидат да се срещнат хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда от нещо, ние сме насреща, ще съберем подписи, ще го вкараме, още утре ще го решим“, обяви Борисов.

Той отново отказа да каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. „И всеки ден да ме питате, няма да ви кажа, защото има по-важни неща за мен в момента“, уточни лидерът на партията.

Борисов коментира и въпроса с подписването на коалиционно споразумение между неговата партия и „Продължаваме промяната“: „То ние от тези динамични събития некоалицията не ни остава време, то вече става смешно за хората. Ние по-реална коалиция няма накъде да бъдем. На въпроса дали и ДПС е част от коалицията той отговори „На практика – да“.

В същото време от ДПС казаха, че правителството работи по решаването на проблема. 

От опозицията защитиха протестите на зърнопроизводителите и на работещите в мини "Марица".

Протестиращите останаха пред вратата на Народното събрание до приключването на пленарното заседание.