„Идват 100 дни на редовния кабинет. Няма много какво да се отчете за тези 100 дни. Струват ми се 100 дни, в които правителството остана заклещено в сглобката и можа да направи нещо съществено“, каза бившият министър на правосъдието Крум Зарков в „Тази сутрин“.

„Всички приоритети на правителството се превърнаха в това да се оглеждат в президента. От началото те се събраха като непримиримите врагове, за да направят нещо заедно – помощ за Украйна, конституцията, съдебната реформа, а след това всичко това отстъпи на мантрата – „Ние не сме добре, само да не дойде Румен Радев“. Президентът последователно изпълнява своята роля, която е на коректив на властта. Така са го правели и другите президенти преди него“, каза той.

Зарков подчерта, че Радев не е отстъпил от своите позиции, нито по време на ГЕРБ, нито сега. 

„Когато има вакуум или безвластие, или когато властта не изглежда да е овладяла в достатъчна степен различните механизми, с които се противодейства, тогава се появяват процеси, които са подземни“, смята той.

Според него 7000 души не са били уволнени от президента по време на служебната власт.

"Това не е вярно. Едни хора са пенсионирани, други са се преместили, трети сами са напуснали - да, има и уволнени по причини", добави Зарков.

Той смята, че не трябва да се сменя националният празник, а ако това се случва, да е след запитване сред народа.