„Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.“ Това коментира президентът Румен Радев в Неделино, където ще открие 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. 

Той заяви, че уважава мотивите на Тодоров да подаде оставка.

„Това е поредният достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тясно партийни и лични цели", коментира Румен Радев.

Според него управляващата коалиция не чува хората.

„Все по-ясно за всички е, че държавата се управлява задкулисно. Цените растат, скандалите се множат. Те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика“, заяви президентът.

Към момента Радев каза, че не е наясно с това дали ще подпише указа за назначаването на нов главен секретар на МВР. Той добави, че преди това трябва да се запознае с кадровото му досие