Няма лоша реклама – да пишат и да говорят каквото искат. Така премиерът Бойко Борисов коментира скандалния запис, който излезе миналата седмица, а гласът в него наподобява именно неговия. 

Той разказа, че на Икономическия форум в Давос миналата година са му демонстрирали технология, която може да прави гласови манипулации и добави, че подобни фалшиви записи вече са излизали с бившия президент на САЩ Барак Обама и настоящия държавен глава на Русия – Владимир Путин.   

„Това ме прави само по-силен. Колкото пъти го направиха, толкова пъти ги бия. Не ме интересува, ако се вкарвам да мисля това, означава, че му обръщам внимание. Няма лоша реклама – да пишат и да говорят каквото искат“, каза Борисов. 

Относно хазартния бизнесмен Васил Божков, който вчера обяви името на новия си политически проект, премиерът заяви, че не се притеснява от действията му, но да се върне и да си плати задълженията към държавата, които възлизат на 700 млн. лв. 

Този коментар премиерът направи  по време на инспекция на скоростния път, който трябва да свърже магистрала „Хемус“ с Видин. С него беше и регионалният министър Петя Аврамова. Ресорният министър обясни, че трасето Е-79 ще бъде разширено с две нови платна, за да стане скоростен път с по две платна за движение в посока, със средна разделителна ивица от два метра.

В участъка вече са започнали подготвителните дейности и трасирането. Заради безопасността е преценено, че няма да има кръгови кръстовища, а само такива на две нива. 

Борисов обясни, че до сряда трябва да приключат отчуждителите процедури по новоизграждащия се път. Министър-председателят добави, че е останал доволен от работата по трасето и в момента се работи ударно. Стойността на отсечката е близо 500 млн. лв.

Борисов коментира и протеста на превозвачите в туризма, които по-рано днес затвориха пл. „Александър I“ и бул. „Цар Освободител“ между бул. „Раковски“ и сградата на Министерски съвет в София. По думите вече е наредил на ресорните министри да се заемат с проблема. 

Той изтъкна, че още преди две седмици е бил открит туристическият сезон у нас и те трябва да се ангажират с реклама на бранша, за да си възвърнат клиентите. 

„Днес президентът Макрон и Себастиан обявяват неща, които ние преди 3-4 седмици сме ги направили. Българската икономика заработи по-рано. Надявам се туристическият бранш да привлече българите на нашето Черноморие, а не с такава радост да чакат решението ни да отворим границата към Гърция.

Българите да подкрепят туристическия бранш, а да не протестират срещу него, избирайки други дестинации. Не да ни питат с какво ще подкрепим бранша, а да ги привлекат тези близо 1 млн. българи, които ще си изхарчат парите в Гърция. Редно ли е платежоспособните българи да отиват в Гърция?“, коментира Борисов.